Artikel Het Nieuwsblad

Bron : http://www.nieuwsblad.be (gge) BEGIJNENDIJK

Een nieuwe lijst met heel wat politieke ervaring.

CD&V niet naar verkiezingen, maar er is nieuwe partij SAFE

Het politiek landschap in Begijnendijk is weer flink door elkaar geschud. CD&V diende geen lijst in door interne verwikkelingen, maar er daagde een nieuwe lijst SAFE op met heel wat politieke ervaring in de rangen.

Van de huidige CD&V-MGB- bestuurscoalitie trekt enkel Modern Gemeentebeleid met een lijst naar de verkiezingen. Op 14 oktober zullen de Begijnendijkenaars geconfronteerd worden met een nieuwe lijst: SAFE. Die werd gisteren officieel voorgesteld. Jos Van Vlasselaer en Frans Kerselaers startten twee jaar geleden met de voorbereidingen.

Jeugd en ervaring

Lijsttrekker is Kathleen van Vlasselaer (46), dochter van Jos Van Vlasselaer (70) die al veel politieke watertjes doorzwom in Begijnendijk. Vader Van Vlasselaer staat ook op de lijst. “Ik sta op plaats veertien. De jeugd staat vooraan op de lijst. Op de eerste twaalf plaatsen staan liefst tien vrouwen. Wij ondersteunen met onze politieke ervaring”, zegt de gewezen schepen die tijdens de vorige legislatuur als MGB-raadslid niet altijd achter de visie bleef staan van de meerderheid.

Een andere gewezen schepen doet opnieuw haar intrede in de Begijnendijkse politiek: Patricia Stevens (58). Zij was OCMW voorzitter vanaf 2000 en eerste schepen voor MGB vanaf 2006. De huidige legislatuur stond zij buiten het politieke gebeuren, maar nu verschijnt ze weer op het politieke toneel.

JOS VAN VLASSELAEROPRICHTER VAN DE NIEUWE PARTIJ“De jeugd staat vooraan op de lijst. Wij ondersteunen met onze politieke ervaring”

En dan is nog een oud schepen,Frans Kerselaers (75) op plaats 13. Hij zetelt al 42 jaar in de gemeenteraad, en is daarmee het langst zetelend raadslid in Begijnendijk. Opmerkelijk is dat hij dat deed voor vijf verschillende partijen. Op die manier bewees hij dat het er niet altijd toe doet op welke lijst je staat. “Je moet de mensen hun vertrouwen winnen en dat doe je zowel buiten de politiek als met een partij. Ik heb altijd geprobeerd klaar te staan en daarvoor zijn de mensen me altijd erkentelijk geweest.”

Geen CD&V

De tweede plaats op de SAFE lijst is voorbehouden voor de huidige CD&V-schepen Bart Willems (46). Hij belandde bij SAFE nadat er binnen CD&V Begijnendijk onenigheid was over de samenstelling van de lijst. Ondanks tussenkomst van het provinciaal bestuur kwam er geen oplossing. CD&V ontbreekt dan ook bij deze verkiezingen.

 

Lijsttrekker Kathleen van Vlasselaer met de gewezen en huidige schepenen en gemeenteraadsleden.