Artikel Hel Laatste Nieuws

Bron : http://www.hln.be

Nieuwe partij S.A.F.E. met voormalige schepenen

De bekende koppen van S.A.F.E.
 Foto Geert Mertens De bekende koppen van S.A.F.E.

Jos Van Vlasselaer en Frans Kerselaers, dissidenten van meerderheidspartij MGB, pakken uit met hun eigen politieke partij: S.A.F.E. Daarnaast staan er nog meer klinkende namen op de lijst: huidig schepen Bart Willems (voormalig CD&V), voormalig schepen Patricia Stevens (vroeger MGB) en voormalig raadslid Bart Discart (N-VA). Lijsttrekker wordt Kathleen Van Vlasselaer.

Al vier jaar vormen Jos en Frans een eigen fractie binnen de meerderheid. “Er zijn te veel zaken gebeurd waar we niet akkoord kunnen mee gaan”, vertelt Jos. “Neem nu de dorpskernvernieuwing van Begijnendijk. Dat heeft voor de breuk gezorgd maar er zijn nog talloze andere punten waar we, met de bestuursploeg van MGB, van mening verschillen.” MGB is van oudsher erg liberaal. “Maar ik denk dat wij meer liberalen op de lijst hebben staan.”

Wat de uitslag op 14 oktober ook mag zijn, de champagne is al besteld. “Sowieso weten in de gemeente 4.000 kiezers niet op wie ze gaan stemmen straks”, zegt lijsttrekker Kathleen. Ze onderstreept dat het niet haar keuze was om als lijsttrekker te fungeren. “Ik heb het gedaan omdat een meerderheid het me vroeg. Of we nu in de oppositie of in de meerderheid zitten, het zal altijd feest zijn.”

Hoeveel zetels de partij straks wil binnenhalen, wil Jos of Kathleen niet zeggen. “Met twee zetels zijn we niet tevreden”, lacht een kandidaat van de lijst.

CD&V komt in Begijnendijk niet op. Het nationale bestuur wilde nog een nieuwe afdeling opstarten maar dat lukte niet. De enige nationale partij die in Begijnendijk opkomt, is N-VA. (GMA)